zodiacultau.com - afla ce ti-e scris in stele

HOROSCOP PERSONALIZAT

ZODIAC PERSONAL

ŞTIINŢE ŞI PRACTICI OCULTE

SEMNIFICAŢIA NUMELUI

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T V W X Z

Zodiac Capricorn Zodiac Capricorn | Previziuni astrologice personalizate pentru zodia Capricorn

Horoscop Capricorn Era un animal terestru şl acvatic, pe jumătate capră şi jumătate delfin, care arăta prin simbol trecerea de la animalul maritim la cel mamifer, prins de o stâncă, ieşită din mare şi ţinându-se strâns de ea, dispreţuind pare că, elementele naturii şi impunându-şi dârz voinţa.

După fabulă, Capricornul este Zeul Pan, care temându-se de uriaşul Typhon, s-a transformat în Capră, şi a fost ridicat de Jupiter în rândul celor 12 semne ale Zodiacului. Uriaşul Typhon a fost creat de Junona, care a izbit pământul cu mâna ei şi l-a adus pe lume. A reapărut atunci cu 100 de capete, înconjurat de aburi scuipând foc şi fum, scoţând urlete înspăimântătoare. Pruncii lui monstruoşi au fost : Hydra de la Lerna, Gorgona şi faimosul Sfinx. Acest ansamblu infernal ne dă noţiunea calcului lent al dragului de viaţă, al înclinării omului către cercetări obscure şi pasionante, pentru a dobândi cunoştiinţi profunde, fiindcă omul nu poate domina natura, decât dacă-i cunoaşte legile. Semn de furtună sufletească, însă profund uman. Duritate, insensibilitate, fire întunecată.


GENERALITĂŢI:

Semnul Capricornului este cel mai austral. Numai capul şi coarnele caprei se găsesc în semnul respectiv, căci corpul se întinde peste 20 de grade din Vărsătorul de apă. Două constelaţiuni principale procură acestui semn cele două stele fixe, foarte însemnate şi anume: Vega şi Lyra şi Altair din constelaţia Vulturului. E semn de ambiţie şi de urcare socială urmată de o cădere periodică, ritmică.

CARACTERISTICI:

Influenţează pe acei născuţi între 22 Dec. şi 20 Ianuarie.
O capră neagră singuratecă, urcă un munte pleşuv urcuşul e greu şi ea caută cu multă băgare de seamă un locuşor pe care să-şi sprijine piciorul pentru a se avânta în sus. Îl găseşte şi cu multă prudenţă îl încearcă, îl constată că e ferm sub greutatea ei şi porneşte mereu din urcuş în urcuş. La un moment dat, alunecă, cade, îşi zdreleşte genunchii, dar îşi vine imediat, în fire şi porneşte din nou la drum. A ajuns sus, dar încă nu pe piscul muntelui. Nu-i mulţumită, căci culmea muntelui care-şi dă mâna cu norii Cerului, este ţelul dânsei. Se opreşte un pic răsuflă, i se face foame, dar rabdă şi când nu mai poate răbda se mulţumeşte cu câteva fire de iarbă arsă. O ia din nou la drum şi în sfâşit, după cazne de neînchipuit ajunge pe culmea muntelui pleşuv, de unde cu o privire roată, îmbrăţişează tot orizontul şi abisul fără fund al văilor negre. Nu e mulţumită, căci ar vrea să meargă mai sus, dar n-are unde; atunci, caută desnădăjduită spre Cer. Pare că într-acolo ar dori să meargă. Ambiţie, Perseverenţă. Prudenţă. Frugalitate. Activitate neobosită şi susţinută.

Ca semn de pământ şi cardinal el este activ, industrios, lacom la câştig, foarte stăruitor, ambiţios şi destoinici în cel mai înalt grad pentru a atinge perfecţiunea materială. Ca şi o mantie de zăpadă care acoperă pământul, Capricornul îşi învăluie obiectul cu dorinţele lui, se îndoaie şi se adaptează oricărei împrejurări, numai ca să-şi atingă scopul. Strânge în jurul lui toate elementele de care se va servi, întâi să cureţe terenul şi apoi să organizeze. Rigiditate şi severitate în metodă, dar fiindcă el este un semn feminin, diplomaţia este partea lui tare, iar forţa un ultim mijloc adeseori ocolit. Capra este pe atât simbolul cât şi caracteristica ce se aplică Capricornului. Animalul respectiv se caţără pe munte din etapă în etapă. Prototipul său uman lucrează la fel; ambiţia îl face să preţuiască ridicarea, poziţia socială şi averea, în viaţă.

Printre celelalte semne de pământ. Taurul este un semn fix şi reprezintă banul. Fecioara reprezintă munca subalternă, însă Capricornul cată mai sus către culmi de unde poate conduce şi scoate beneficii. Are facultatea de a folosi tot ce îi este la îndemână, prin mijloace convenţionale, călite prin experinţă proprie. Rare ori el va fi un imaginativ sau un original însă te poţi bizui pe dânsul ca să scoată maximul de beneficiu din minimul de mijloace. Ca şi capra care se hrăneşte cu te miri ce şi mai nimic, tot aşa şi omul respectiv este econom, cumpătat, putând trăi în condiţiile în care altul ar muri sau ar suferi cumplit. Ţintind către situaţiile înalte, Capricornul nu se simte bine într-o poziţie subalternă, în care trebuie să asculte de altul, dar el ascunde cu îngrijire ambiţiile, de frică să nu se comprromită dându-se pe faţă. Prin reflex, devine adesea melancolic, pesimist, iritabil şi cu grijă mare de viitorul său. Ca şi capra care nimiceşte obstacolele, care se luptă cu coarnele şi la sfârşit triumfă, tot astfel şi nativul este stăruitor, îndură, iar adeseori este agresiv. În clipele lui bune şi prin contrast, când este uşurat de sarcina responsabilităţilor asumate, el cade pe gânduri, e calm ca şi cum ar fi timid şi rezervat. Această trăsătură a caracterului. însă, dispare în frământarea ambiţiilor şi în efortul ascensiunii. Unul din caracterele semnului se poate rezuma în verbul "A folosi", iar cea mai frumoasă facultate a lui este "A organiza".
Urmareşte-ne pe Google+

zodiac, horoscop, ascendent, calendar thebaic, zodiac european, zodiac chinezesc, previziuni astrale, zodii, astre, cartomantie, ghicit in carti, chiromantie, ghicit in palma, fizionomie, frenologie, numerologie, talmacire vise, vise, viata anterioara
Un proiect ROSTCLUB
© Copyright ROSTCLUB - All Rights Reserved.